Eski Beykozlular Grubu

Sermin Engin Şafak Baskını Beykoz 1920 Osman Akbaşak

Nihal Bayrakdar Uğuz hayırlı aksamlar kitabın

Sermin Engin Evet Nihal Hanım!

Nihal Bayrakdar Uğuz teşekkür ederim:)

Ayça Kaya Hacısalihoğlu Sermin kitabı bulabilir miyiz?

Gazeteci Yaşar Kaba Kitabın adı "Milli Mücadelede Beykoz 2-Yazar M Osman Akbaşak ilk kitabı Ağababa

Z. Funda Akçaoğlu DEDEM

Ayça Kaya Hacısalihoğlu Nilgün Akçaoğlu neyiniz oluyor Funda Hanım?

Ercan Akçaoğlu DNR'da buluruz herhâlde arkadaşım.

Z. Funda Akçaoğlu Kuzenim (büyük amcamın kızı) Şu an Silivri'de yaşıyor. Ağabeyi Ertuğrul'da bu grupta ..

Ercan Akçaoğlu Funda dedem demişsin hayırdır.

Ayça Kaya Hacısalihoğlu Annem Tiraje öğretmenin öğrencisiydi

Ayça Kaya Hacısalihoğlu Babasını da amcasını da tanır sever sayardım.

Z. Funda Akçaoğlu Kitapta bahsedilen Hasan Çavuş, dedem. Bu bölümün yazılmasına babam katkıda bulundu.

Z. Funda Akçaoğlu Öyle mi? Ayça Hanım, hangi amcasını tanıyordunuz?

Sermin Engin Funda Akçaoğlu, bu yüzden paylaştım. Birilerinin ilgisini çeker de okur diye :))

Z. Funda Akçaoğlu Teşekkürler

Sermin Engin Ayça ablacım DNR'larda bulursunuz.

Ercan Akçaoğlu Sermin arkadaşım bu arada benim de dedem Hasan çavuş.

Sermin Engin Evet Ercan öyleymiş.

Sermin Engin Ama kitabı okumamışsın! Ercan Akçaoğlu

Z. Funda Akçaoğlu Sermin Engin, ilgi çekti bile

Ercan Akçaoğlu DNR'ın sayfasına baktım var yarın alacağım.

Sermin Engin Günlerdir kediyle kitabı koydum olmadı. Bugünde sizinle ilgili sayfayı paylaşmak istedim. Maya tuttu sanırım Funda Akçaoğlu!

Z. Funda Akçaoğlu Sanırım oldu

M Osman Akbaşak Recep, Zeynep ve akrabaları dışında adı geçenlerin tamamı gerçekte yaşamış kişiler. Her biri için birçok dostun yardımı oldu. Hasan Çavuş Kemal Akçaoğlu'nun babasıdır, Kemal abiye ve Funda Hanım'a çok teşekkür ediyorum.

Mehmet Yavrutürk Öncelikle paylaşımınız için teşekkürler Sermin Hanım. Keşke kitaptaki diğer gerçek Beykozlular da isim isim paylaşılabilse. O zaman çok daha fazla kişiye ulaşır, çok daha fazla kişi, Beykoz ve Beykoz tarihi konusunda aydınlanır. Benim kitapla ilgili yazdığım yazıda, Osman'ın altını özellikle çizdiği bir tespitim vardı:"... Belki de tarihin hiçbir döneminde, hiçbir millet bu kadar az kişiye, bu kadar çok şey borçlanmamıştır." Hasan Çavuşlar, Ağababalar ve diğerleriydi, bir milletin kaderini değiştiren o bir kaç kahraman. Ve hepsi Beykozluydu! Rahmet ve saygılarla...

Sermin Engin Mehmet Bey, kitabı okudukça utanıyorum, Beykoz hakkında bilmediklerimizle ilgili. Keşke kitap daha çok Beykozlu ile buluşabilse...

Sermin Engin İmkânım olsa evlere tek tek postalasam.

Mehmet Yavrutürk Estağfurullah! Ağababa kitabının yazımı sırasında gördük ki, Beykoz'un yazılı tarihi yok. Osman'ın yaptığı en büyük iş, Beykoz'un tarihini, iğneyle kuyu kazarcasına ve -Özellikle Kemal Akçaoğlu gibi bir hazineden de yararlanarak- isim isim, adres adres yeniden inşa etmesi. Yoksa olmayan konusunda ne suçunuz olabilir ki? Umarım bu çabalar bir başlangıç olur, sizlerin de paylaşımlarınızla -denize atılmış bir taşın halkaları gibi- giderek yayılır. Tekrar teşekkürler.

Sermin Engin Dedemin Darüleytam'da okuduğunu biliyorum. Babası küçük yaşta ölümce annesi oraya yazdırmış. Ama fazla bilgi yok. Kitabı okurken o çocukların içinde dedem de var mıydı diye düşünüyorum. Etkilenmedim diyemem. Ayrıca Ağababa'daki şiir okumayı da unutmadım Mehmet Bey!:)

M Osman Akbaşak Sermin Hanım, bir süredir yazılanları keyifle izliyorum. Düşünceleriniz ve tartışılmasına kapı açtığınız için çok teşekkür ediyorum. İnanın benim en büyük onurum bu tür paylaşımlar...

Hasan Akçaoğlu Aralarında dedenizin de olduğu pek çoğunun Darüleytamlı olduğunu sandığımız kalabalık bir grubun yaptığı bir piknik veya toplanma gününe dair resim paylaştığımı hatırlıyorum!

Sermin Engin Ben de hatırlamıyorum!

Sermin Engin Görmek isterdim.

Ahmet Ataman Merhabalar Osman Bey, oğlum ve ben romanınızı çok duygulanarak okuduk, elinize sağlık. Babamın da aralarında olduğu kısımları tarifi imkânsız duygular içinde heyecanla yaşayarak okudum, olayın geçtiği mahal kişilerin bazılarını tanıma imkânım oldu bilhassa eczane. Ferit beyden sonra Nuran Hanım devir aldığında eczane orijinalliği bozulmadan kullanıldı, benim çocukluğum orada anılarla geçti. Tekrar bizlere Beykoz'umuza böyle bir eser kazandırdığınız için sağ olun, iyi ki varsınız devamını bekliyoruz, sevgilerimle, hoşça kalın

Ahmet Ataman Sevgili arkadaşlar değerli yazar dostumuz Osman Akbaşak'ın büyük bir emek neticesinde bizlere sunduğu "Şafak Baskını Beykoz 1920" romanında adı geçen ve Beykoz karakolunda görev yapan polis memuru Muhittin olarak babamdan bahsetmesi beni son derece duygulandırdı ve benim için onurlu bir belge niteliğindedir. Bu aşağıda sizler sunduğum resimler işgal senesinde çekilmiş resimlerdir resmi üniformalı resimde sol başta babam sağ baştaki Yalıköy camisinin yanında dükkânı olan arkadaşımız Kamuran'ın amcasıdır.